Geschiedenis van de Die-cast puntenslijpers.    

De originele die-cast puntenslijpers werden gemaakt in Spanje (Valencia) (1970's)  Dit waren de PLAY-ME. Deze puntenslijpers zijn erg gedtaileerd en heben veel bewegende delen. In het begin van 1980 is de fabriek gesloten, de goedkoper imitatie van Hong kong nam het toen over.
Ook uit Spanje kwamen de EMB MARTI puntenslijpers. Deze puntenslijpers zijn in het algemeen iets zwaarder dan de Play-me. De EMB puntenslijpers zijn het meest gedetailleerd van alle degene die wij kennen. De EMB company heeft veel korter periode bestaan dan de Play-me co. Het EMB logo kan gemakkelijk op deze puntenslijpers worden geïdentificeerd. EMB heeft tenminste 25 verschillende miniatuurpuntenslijpers gemaakt. Zij zijn alle gemarkeerde met een referentienummer en "Made in Spain" Dit zijn zeer gezochte verzamelobjecten.

E.M.B. Marti Spain

Die-cast China/Hong Kong

De meeste puntenslijpers die nog steeds worden gemaakt zijn de "De-cast". Andere puntenslijpernaam zijn "Zink-alloy" en "Old-fashined" de Meeste puntenslijpers in de laatste 2 groepen worden meer niet gemaakt. Zij maken het tot een collectors item.
Onze "Puntenslijpers pagina" bevat onschatbare informatie voor iedereen die puntenslijpers verzameld.

Onze Sharpenking puntenslijper Catalogus bevat afbeeldingen van meer dan 700 Die-cast puntenslijpers. De pagina's worden per categorieën georganiseerd. Wanneer Nieuwe puntenslijpers toegevoegd worden, worden zij naar de correcte categorie toegevoegd en klanten die een catalogus hebben gekocht zullen een berichten per e-mail krijgen wanneer nieuwe puntenslijpers toegevoegd zijn. SK betekent Sharpenking. Het eerste 2 getallen van het SK nummer verwijst naar de Categorie en de laatste 2 cijfers zijn voor de slijper in die Categorie.